Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS V Rusku sa od utorka ruší pracovné voľno obyvateľov

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexei Nikolsky)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin rozhodol v pondelok o zrušení pracovného voľna, ktoré zaviedol s cieľom spomaliť šírenie koronavírusu. Ľudia sa do práce môžu vrátiť už v utorok. Informovala o tom agentúra AFP.

"Od zajtra, 12. mája, sa končí obdobie pracovného voľna pre všetky sektory ekonomiky," povedal Putin v televíznom prejave. Rozhodnutie, ktoré priemyselné zariadenia sa otvoria, však ostáva na krajských, oblastných a republikových úradoch. Regionálne vlády budú podľa neho môcť zachovať všetky opatrenia, ktoré uznajú za vhodné.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Putin zdôraznil, že je nevyhnutné udržať pracovné miesta a ochrániť ekonomiku pri dodržiavaní prísnych hygienických opatrení. Pracovné voľno Putin zaviedol v marci. Niektoré kľúčové priemyselné parky a sektory ekonomiky nevyhnutné pre fungovanie štátu fungovali aj počas tohto obdobia.

Moskva od utorka opäť povolí stavebné práce a otvorenie tovární. Obchody, kaderníctva, predajne automobilov a iné zariadenia zostanú naďalej zatvorené, dodala agentúra AP.

Viac o téme: ZrušenieVoľnoRuskoVladimir PutinKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu