Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V nemocnici ošetrujúcej chorých na COVID-19 vypukol požiar: Príčinou bol pľúcny ventilátor

Požiar vznikol na jednotke intenzívnej starostlivosti, a to v dôsledku poruchy pľúcneho ventilátora Zobraziť galériu (3)
Požiar vznikol na jednotke intenzívnej starostlivosti, a to v dôsledku poruchy pľúcneho ventilátora (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

MOSKVA - Pri požiari v moskovskej nemocnici, v ktorej ošetrujú ľudí nakazených novým koronavírusom, zahynul v sobotu jeden pacient. Približne 300 ďalších z objektu evakuovali, informovali agentúry AP a TASS.

Požiar v nemocnici v severnej časti mesta podľa ruských médií vypukol v sobotu večer a medzičasom sa ho už podarilo zahasiť. Zasiahol prízemie šesťpodlažného bloku, ktorý bol vyčlenený pre pacientov s ochorením COVID-19.

Požiar vznikol na jednotke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

Agentúra TASS s odvolaním sa na predbežné zistenia záchranných zložiek uviedla, že požiar vznikol na jednotke intenzívnej starostlivosti, a to v dôsledku poruchy pľúcneho ventilátora. Päť ľudí z horiacich priestorov zachránili. Na jednotke podľa správy ošetrovali celkovo viac než 100 pacientov pripútaných na lôžko.

Požiar vznikol na jednotke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

Starosta ruskej metropoly Sergej Sobianin potvrdil správy o tom, že jeden pacient zomrel. Povedal tiež, že evakuovaných premiestnia do iných nemocníc. Nie je jasné, koľko z nich trpí nákazou novým koronavírusom.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Viac o téme: PožiarNemocnicaRuskoMoskvaKoronavírusCOVID-19Pľúcny ventilátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu