Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Nezodpovednosť rozpútala peklo: Pracovník v továrni nakazil vyše 500 kolegov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Pavel Golovkin)

TEMA - Pracovník v továrni na spracovanie rýb v ghanskom meste Tema nakazil novým koronavírusom 533 kolegov. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na ghanského prezidenta Nanu Akufu-Adda.

Prezident však neposkytol podrobnosti o tom, ako sa nákaza v továrni rozšírila alebo či v nej boli prijaté preventívne opatrenia. Počet nakazených z továrne pritom predstavuje 11,3 percenta celkového počtu infikovaných v Ghane. Jej pracovníci patria do skupiny okolo 921 Ghančanov, ktorým nákazu diagnostikovali v období siahajúcom do 26. apríla, no o týchto prípadoch začali úrady informovať len prednedávnom. 

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

O nákaze v továrni informovali už 8. mája, ale taktiež bez podrobností. Ghana sa s celkovo 4700 prípadmi stala najpostihnutejšou krajinou západnej Afriky. Podľa prezidenta zomrelo na komplikácie súvisiace s ochorením COVID-19 už 22 ľudí, zatiaľ čo 494 sa vyliečilo.

Akufo-Addo dodal, že Ghana v prepočte na milión obyvateľov vykonala doteraz najviac testov v celej Afrike, konkrétne 160.501. Ghanský prezident zároveň ohlásil predĺženie zákazu verejných zhromaždení do konca mája. Školy a univerzity v krajine zostávajú zatvorené.

Viac o téme: TováreňPandémiaŠírenieNákazaGhanaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu