Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Talianska dobrovoľníčka, ktorú uniesli v Keni, je už na slobode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska dobrovoľníčka, ktorú uniesli v Keni v roku 2018, je už na slobode. Informovali o tom v sobotu agentúry AP a AFP.

Taliansky premiér Giuseppe Conte podľa nich potvrdil, že 23-ročnú Silviu Romanovú, ktorá bola v čase únosu dobrovoľníčkou v talianskej charitatívnej organizácii Africa Milele, sa podarilo oslobodiť. "Vďaka patrí pracovníkom zahraničných spravodajských služieb. Silvia, čakáme na teba v Taliansku!...," napísal premiér na svojom twitterovom účte. K únosu došlo ešte koncom roku 2018 v dedine Chakama na pobreží Kene.

Oslobodenie dobrovoľníčky avizoval na sociálnej sieti aj minister zahraničia Luigi Di Maio, podľa ktorého "talianska vláda nikdy nikoho neopustí". Romanová sa podľa talianskych médií po únose ocitla v Somálsku v rukách ozbrojencov, ktorí sú spájaní s islamistickou extrémistickou skupinou aš-Šabáb.

Militantná skupina aš-Šabáb bola v minulosti obvinená zo série únosov cudzincov pozdĺž kenského pobrežia. Keňa uviedla, že únosy štyroch cudzincov ju v roku 2011 prinútili vyslať do Somálska vojenské jednotky na boj proti členom aš-Šabábu.

Viac o téme: SlobodaTalianskoKeňaDobrovoľníčkaSilvia Romanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu