Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Demonštrantom došla trpezlivosť: Po zastrelení muža policajtom im zapálili stanicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ben Curtis)

NAIROBI - Kenskí demonštranti zapálili policajnú stanicu po tom, ako jeden z policajtov údajne zastrelil muža, ktorý vyrábal falošný dezinfekčný prostriedok na ruky. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné vyhlásenie.

Policajt zastrelil muža v nedeľu pri hádke na trhovisku v okrese Kisii na západe krajiny, uvádza sa vo vyhlásení. Momentálne sa nachádza vo väzbe. Rozhnevaný dav po streľbe zaútočil na policajnú stanicu, ktorú zapálil a hádzal do nej kamene. Okrem budovy poškodili protestujúci aj zaparkované vozidlá.

Pri incidente utrpelo zranenia 14 policajtov. Tí demonštrantov rozohnali, keď do nich začali strieľať slepými nábojmi. Obvinenia z policajnej brutality sú v Keni bežné.

Od vypuknutia pandémie koronavírusového ochorenia bolo nahlásených niekoľko prípadov policajného násilia voči ľuďom, ktorí porušovali karanténne obmedzenia. V marci, počas prvých desiatich dní zákazu vychádzania, polícia zabila najmenej šiestich ľudí, uviedla ľudskoprávna skupina Human Rights Watch (HRW).

Viac o téme: ZabitieDemonštrantiPodpáleniePolicajná stanicaKeňaNairobi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu