Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Španielska vláda od pondelka v častiach krajiny povolí uvoľnenie opatrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

MADRID - Španielska vláda začne od 11. mája s uvoľňovaním prísnych opatrení zavedených v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 v 28 provinciách, ktoré spĺňajú príslušné kritéria. Informovali o tom agentúra AFP a denník El Mundo na svojej webovej stránke.

Španielske ministerstvo zdravotníctva spresnilo, že uvoľňovanie opatrení sa týka približne polovice obyvateľstva krajiny. V týchto oblastiach budú povolené zhromaždenia v počte do 10 osôb, stretnutia s príbuznými, vonkajšie trhoviská, bohoslužby a návštevy múzeí. Aj naďalej však budú platiť isté obmedzenia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Španielska vláda od 14. marca vyhlásila stav núdze a zaviedla prísne obmedzenia pohybu. Obyvatelia krajiny nemohli vychádzať von, okrem naliehavých zdravotných dôvodov, cesty do práce bez možnosti práce z domu, nákupov potravín a liekov alebo krátkych vychádzok so psom.

Prísne opatrenia zostávajú aj naďalej v platnosti v autonómnom spoločenstve Madrid, odkiaľ hlásia najviac prípadov nákazy, i na väčšine územia Katalánska. Španielska vláda v stredu 6. mája rozhodla o predĺžení núdzového stavu v krajine najmenej do 24. mája. Španielsko zaznamenalo viac ako 260.000 prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 26.000 ľudí podľahlo ochoreniu COVID-19, ktoré je týmto vírusom spôsobené.

Španielsko hlásilo 179 nových úmrtí na COVID-19

Za uplynulých 24 hodín zaznamenali v Španielsku 179 ďalších úmrtí v súvislosti s novým koronavírusom, čo v porovnaní s údajmi z piatka (229) znamená pokles. Celkovo tak v Španielsku v sobotu evidovali 26.478 obetí.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva. Pozitívne výsledky tzv. PCR testov malo doteraz 223.578 ľudí, z ktorých sa 134.000 zotavilo.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaŠpanielskoMadridKoronavírusUvoľňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu