Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Londýn: Hmla sa zdvihla, ale lety meškajú

Hustá hmla komplikuje viditeľnosť v Londýne a okolí
Hustá hmla komplikuje viditeľnosť v Londýne a okolí (Zdroj: SITA)

Aktualizované

LONDÝN - Stovky pasažierov musia v pondelok na britských letiskách znášať meškania svojich letov napriek tomu, že letiská sa po silnej hmle, ktorá cez víkend spôsobila zrušenie stoviek spojov, vracajú do plnej prevádzky.

V sobotu a v nedeľu boli po celej krajine zrušené stovky letov kvôli hmle, ktorá nastala práve v rušnom čase tesne pred Vianocami. Na letisku Heathrow sa dnes neuskutoční podľa plánov 30 odletov. Niekoľkých letov sa dotkne nepriaznivá situácia aj na letisku Gatwick. Vo väčšine prípadov ide o lety na krátku vzdialenosť spoločnosti British Airways. Predstavitelia letiska Heathrow nevedeli presne povedať, koľko príletov bude odložených. Počas víkendu bolo zrušených 90 odletov a 112 príletov.

Okolo tisíc pasažierov bolo nútených na Heathrow stráviť noc a čakať na alternatívne lety. Mnohí ďalší prespali v neďalekých hoteloch. V minulom roku bolo pred Vianocami kvôli hmle na Heathrow zrušených viac ako 350 letov. Letiská v Škótsku, kde počas víkendu neodletelo podľa plánov 25 lietadiel, sa vracajú do normálu. Dnes má byť zrušených dovedna len päť letov v Edinburghu a Glasgowe. Hmla spôsobila problémy aj na cestách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu