Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Desivý marec v Taliansku: Celkový počet úmrtí sa zvýšil takmer o polovicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Taliansko zaznamenalo v marci 2020 v súvislosti s pandémiou koronavírusu 49,4 percentný nárast v celkovom počte úmrtí v porovnaní s priemernými údajmi pre tento mesiac z posledných piatich rokov. Informovali o tom v pondelok agentúry AFP a DPA.

V Taliansku v období od 20. februára do 31. marca 2020 zomrelo viac ako 90.000 ľudí. To je o 38,7 percent viac, ako priemerné údaje z obdobia rokov 2015-19, ktoré zodpovedajú približne 65.000 úmrtiam.  Príslušné údaje poskytli taliansky štatistický úrad ISTAT a národný zdravotnícky inštitút (ISS).

V Taliansku tento rok v období od 20. februára do 31. marca zaznamenali o približne 25.000 úmrtí viac ako je priemer z posledných rokov. Talianske úrady pritom v tomto období oficiálne potvrdili len 13.710 úmrtí na následky ochorenia COVID-19, ktoré je spôsobené koronavírusom.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Zvyšné úmrtia, ktoré prevyšujú dlhodobý priemer, mohli byť podľa ISTAT osoby infikované koronavírusom, u ktorých však nákazu nezistili. Mohlo ísť aj u ľudí s inými zdravotnými problémami, ktorým však neposkytli primeranú zdravotnú starostlivosť, pretože zdravotnícky systém bol preťažený v dôsledku pandémie.

ISTAT dodal, že viac ako 90 z percent úmrtí, ktoré prevyšujú bežné údaje, zaznamenali v oblastiach s vysokým počtom prípadov nákazy koronavírusom. Išlo najmä o oblasti na severe krajiny. Ochorenie COVID-19 si v Taliansku od potvrdenia prvých prípadov nákazy 31. januára do nedele 3. mája vyžiadalo životy 28.884 ľudí, ako vyplýva z oficiálnych štatistík.

Viac o téme: TalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu