Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Pendleri v Poľsku nebudú musieť ísť do povinnej karantény, výnimkou sú zdravotníci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

VARŠAVA - Poľskí občania, ktorí pracujú či študujú na Slovensku, v Česku, Nemecku alebo v Litve, nebudú musieť od pondelka 4. mája ísť po návrate do Poľska do povinnej 14-dňovej karantény. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

Opatrenie, ktoré takzvaným pendlerom dochádzajúcim za prácou do zahraničia nariaďovalo dvojtýždňovú karanténu, sa vo veľkej miere dotklo najmä ľudí pracujúcich na hraniciach s Nemeckom a Českom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Výnimka z karantény však neplatí pre ľudí, ktorí sú zamestnaní v zdravotníctve alebo v ošetrovateľských zariadeniach, píše sa vo vládnom nariadení z 30. apríla. Ako uviedla agentúra PAP, v piatok sa proti tomuto pravidlu uskutočnil na nemeckej strane hraničného priechodu Linken-Lubieszyn v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko protest medicínskeho personálu.

Poľská vláda rozhodla o zatvorení vnútorných hraníc EÚ pre cudzincov v polovici marca. Toto nariadenie má zostať v platnosti do 13. mája. Výnimky platia pre ľudí s povolením na trvalý pobyt, vodičov nákladných áut a diplomatov. V Poľsku evidujú podľa nedeľňajších údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva 13.693 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 678 s tým súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: ZdravotníciKaranténaPoľskoKoronavírusPendleri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu