Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS v Pekingu stráca na sile: Krajina opäť sprístupní Zakázané mesto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/ AP Photo/Mark Schiefelbein)

PEKING - Čínsky Peking po troch mesiacoch opäť sprístupní Zakázané mesto, palácový komplex v centre čínskej metropoly. Informovala o tom agentúra AFP. Čína uzavrela Zakázané mesto spoločne s inými turistickými atrakciami 25. januára v dôsledku pandémie koronavírusu.

Palácové múzeum, ktoré spravuje Zakázané mesto, v stredu oznámilo, že komplex znovu sprístupní 1. mája. Denný počet návštevníkov bude limitovaný na 5000. Pred pandémiou Zakázané mesto navštívilo okolo 80.000 ľudí denne.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Úrady prijali aj ďalšie hygienické opatrenia s cieľom znížiť riziko nákazy. Všetci návštevníci budú povinní nosiť rúška alebo inú ochranu tváre a budú sa musieť preukázať špeciálnou mobilnou aplikáciou, ktorá určuje, či sú z pohľadu šírenia koronavírusu rizikoví.

Všetkým takisto pred vstupom zmerajú teplotu a budú musieť od seba dodržiavať odstup jeden meter. Hodinu po oznámení sa na 1. máj predalo okolo 2500 lístkov. Čína postupne uvoľňuje opatrenia, ktoré zaviedla v boji proti koronavírusu. Posledné dva týždne úrady nezaznamenali ani jedno úmrtie. Klesá aj počet nakazených.

Viac o téme: PekingKoronavírusZakázané mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu