Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Nemecko rozšíri testovanie na nový vírus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecká vláda chce rozšíriť testovanie ľudí na nový koronavírus. Príslušný návrh, ktorý predložil spolkový minister zdravotníctva Jens Spahn, schválil v stredu kabinet kancelárky Angely Merkelovej. Výrazne sa má posilniť aj testovanie v domovoch seniorov a opatrovateľských zariadeniach, informovala agentúra DPA.

"Najviac ohrozených ľudí chceme chrániť pred nákazou, chceme zlepšiť zdravotnícky systém v boji proti tejto epidémii a podporiť ľudí, ktorí sa na tomto boji podieľajú. Infikovaných koronavírusom chceme v budúcnosti rýchlejšie nájsť, testovať a postarať sa o nich. Len tak môžeme infekčnú reťaz účinne odstrániť a zabrániť nekontrolovanému vývoju epidémie v Nemecku," povedal Spahn novinárom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Okrem rozšíreného testovania Nemecká vláda podľa Spahna zavedie aj ďalšie nové opatrenia, ako je jednorazová odmena pre pracovníkov na "frontovej línii" boja proti pandémii či objednanie dodatočných vakcín proti chrípke, aby ich bolo pred ďalšou sezónou dostatok a zdravotníctvo tak nemuselo bojovať proti dvom epidémiám súčasne.

Minister tiež podľa agentúry AFP informoval, že laboratóriá v Nemecku posilnili kapacitu testovania a "teoreticky" môžu vykonať takmer 900.000 testov na nový koronavírus za týždeň - ak budú mať k dispozícii materiál pre tieto testy. Za uplynulý týždeň v krajine urobili približne 470.000 testov.

Viac o téme: PandémiaNemeckoAngela MerkelováKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu