Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Emotívne VIDEO z parlamentu: Španielska lekárka sa zadúšala plačom, keď čítala mená kolegov, ktorí padli v prvej línii

Verónica Casadová
Verónica Casadová (Zdroj: YouTube/Radio Televisión de Castilla y León)

MADRID – Španielska lekárka a šéfka tamojšieho zdravotníckeho odboru sa zadúšala slzami, keď čítala mená posledných obetí z radov zdravotníkov, ktorí podľahli ochoreniu COVID-19. Doktorkin prejav je taký emotívny, že i vám vtlačí do očí slzy.

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Španieli doma trpia, spoločenský život sa im presunul na balkóny: Češka to zažíva na vlastnej koži

Internetom koluje video z pondelňajšieho zasadnutia regionálneho parlamentu v španielskom meste Castilla y León. Zákonodarcom sa prihovorila lekárka Verónica Casadová, vedúca regionálneho rezortu zdravotníctva.

Počas toho, ako menovala najnovších päť mien svojich kolegov, ktorí podľahli novému koronavírusu, musela sa niekoľkokrát odmlčať a potlačiť slzy.

Šlo o zdravotníckych pracovníkov na rôznych pozíciách. Casadová menovala lekárku Muñozovú, ktorá pôsobila v zdravotníckom centre vo La Fuente de San Esteban, či Antonia Gutierreza, zdravotníckeho koordinátora. Ochorenie COVID-19 vzalo život aj recepčnej Marisol Sacristánovej z nemocnice v Segovii.

Po tom, ako Casadová dočítala, zákonodarci zatlieskali, čím si uctili obete. Španielsko je jedna z európskych krajín, ktorú koronavírusová pandémia zasiahla najhoršie. Počet infikovaných prekročil 200.000, z nich takmer 24.000 zomrelo.  

Viac o téme: ŠpanielskoLekárkaObeteCOVID-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu