Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fantastická správa! COVID-19 porazila najstaršia Španielka: VIDEO Babička sa vyliečila sama

María B. Zobraziť galériu (2)
María B. (Zdroj: Youtube/AGENCIA EFE)

BARCELONA – Zázraky sa dejú! Zo zákerného ochorenia covid-19 sa uzdravila najstaršia Španielka, 113-ročná María Branyasová. Rodina sa jej už nevie dočkať.

Z ochorenia covid-19, ktoré je najnebezpečnejšie pre seniorov a ľudí s podlomeným zdravím, sa vyliečila aj najstaršia Španielka. Vo svojich 113 rokoch, ktoré oslávila 4. marca, prekonala María Branyasová nákazu novým koronavírusom. Informoval i tom v utorok deník El Periódico.

Čítajte aj: Emotívne VIDEO z parlamentu: Španielska lekárka sa zadúšala plačom, keď čítala mená kolegov, ktorí padli v prvej línii

„Cítim sa veľmi dobre, primerane svojmu veku,“ opísala svoj zdravotný stav po prekonaní nákazy najstaršia Španielka, ktorá žije už dvadsať rokov v domove pre seniorov v katalánskom meste Olot. Koronavírus sa u nej potvrdil v apríli a od tej doby bola v izolácii na svojej izbe v domove pre seniorov. Tam sa o ňu staral len jeden zamestnanec, ktorý ju kontroloval v ochranných pomôckach.

„Keď ju izolovali od ostatných, bola mrzutá, ale často sme si volali, tak to zvládla, je to silná a pozitívna žena,“ uviedla jej 76-ročná dcéra Rosa Moretová. Celá rodina, vrátane 11 vnúčat a 13 pravnúčat, sa už teší, až sa opatrenia proti šíreniu koronavírusu skončia. Všetci totiž chcú babičku navštíviť.

Španielsko patrí ku krajinám, ktoré pandémia koronavírusu zasiahla najviac. Dosiaľ sa v Španielsku potvrdilo vyše 269-tisíc prípadov nákazy, z toho viac než 26-tisíc ľudí zomrelo a cez 180-tisíc sa uzdravilo.

V tejto krajne vyhralo súboj s covid-19 viac storočných osôb. Uplynulý mesiac miestne médiá informovali o 107-ročnej žene z juhošpanielskej Andalúzie, ktorá sa zotavila z koronavírusu a ktorá navyše ako dieťa na začiatku 20. storočia prekonala aj španielsku chrípku. Už začiatkom apríla sa objavili správy o dvoch storočných ženách z Aragónie, ktoré taktiež ochorenie covid-19 porazili.

Viac o téme: ŠpanielskoNákazaSenioriCOVID-19KoronavírusUzdravenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu