Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Desiatky ľudí sa infikovali v obchode! Hygienici prevádzku uzavreli, predavači pracovali chorí

Koronavírus v českom obchode Zobraziť galériu (6)
Koronavírus v českom obchode (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

NAPAJEDLA – Hygienikom sa po zverejnení výzvy prihlásilo vyše 40 ľudí, ktorí nakupovali v jednom obchode v Zlínskom kraji. Koronavírus totiž zistili u niekoľkých predavačov. Hygiena preto predajňu nechala uzavrieť.

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Hygienička prezradila, kde najčastejšie číha nákaza a ako sa väčšina ľudí infikuje

Len čo hygienici zverejnili výzvu, ľudia na ňu začali okamžite reagovať. Hlásiť sa mali tí, ktorí v priebehu apríla pocítili príznaky ochorenia – prechladnutie, teplotu, kašeľ a opakovane nakupovali v jednom obchode v meste Napajedla (okres Zlín). Ako informovala televízia Nova, dôvodom výzvy bolo niekoľko predavačov, u ktorých sa preukázal koronavírus. Hygiena predajňu uzavrela.

Koronavírus v českom obchode
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

„Niekedy ste videli, že tam boli ľudia, ktorí sú evidentne chorí. Potili sa, potom si dali dole rúško, vysmrkali sa, strčili si vreckovku do vrecka a chytili sa tých vozíkov,“ spomína jedna z tamojších obyvateliek.

Koronavírus v českom obchode
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Hygienikom sa už prihlásilo viac ako 40 ľudí, ktorí v danom obchode nakupovali. Vďaka testom na COVID-19 už napočítali, že sa infikovalo 30 obyvateľov. Ďalších nakazených hlásia aj susedné Otrokovice. Kraj dokonca kvôli veľkému množstvu pozitívnych prípadov v Napajedle zvažuje testovanie všetkých klientov domova pre seniorov.

Koronavírus v českom obchode
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Mesto už rozhodlo o dezinfekcii spoločných priestorov. „Je to z jedného hniezda a tým, že sa budú verejné priestory bytových domov a obchodov nejakú dobu dobre dezinfikovať, tak to môže priniesť zníženie počtu prípadov, ktoré prinieslo toto opatrenie v Uherskom Brode,“ povedal Jiří Čunek, hejtman Zlínskeho kraja.

Viac o téme: ČeskoNákazaObchodCOVID-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu