Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V USA zaznamenali najnižší počet úmrtí za posledné takmer tri týždne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Claudio Furlan/LaPresse)

WASHINGTON - Spojené štáty zaznamenali v piatok najnižší počet úmrtí na chorobu COVID-19 za posledné takmer tri týždne. Vyplýva to z najnovšej bilancie vypracúvanej Univerzitou Johnsa Hopkinsa (JHU), podľa ktorej za 24 hodín do piatku 20.30 h miestneho času koronavírusu v USA podľahlo ďalších 1258 ľudí. Celkový počet obetí epidémie COVID-19 v USA tým stúpol na 51.017.

Ako v sobotu informovala agentúra AFP, napriek prudkému poklesu počtu obetí - z 3176 vo štvrtok na 1258 v piatok - odborníci v oblasti zdravotníctva upozornili, že na potvrdenie zostupného trendu bude potrebné trvalé zníženie počtu pozitívne testovaných i úmrtí.  USA sú momentálne v rámci pandémie koronavírusu najviac zasiahnutou krajinou na svete - majú najviac obetí i nakazených.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V počte úmrtí na 100.000 obyvateľov sú podľa JHU v prvej desiatke krajín na siedmom mieste (15,3), prvé je Belgicko (56,8). V tejto situácii pritom začínajú už niektoré americké štáty ako Texas či Georgia uvoľňovať obmedzenia pohybu osôb a chystajú sa otvoriť určité podniky, pripomína AFP.

Viac o téme: ObeteOchrana USAKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu