Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

KORONAVÍRUS Južná Kórea hlásila vo štvrtok iba 22 nových prípadov nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Ryu Young-seok/Yonhap via AP)

SOUL - Južná Kórea vo štvrtok oznámila 22 ďalších prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet nakazených v krajine je tak 10.613. Informácie priniesla juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.

Už štvrtý deň za sebou sa počet nových prípadov nákazy v krajine drží pod číslom 30, uviedlo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC). Štvrtkové nové prípady predstavujú aj prudký pokles oproti vrcholu z 29. februára, keď bolo zaznamenaných 909 nových prípadov. Denný počet nových infekcií v Južnej Kórei sa drží pod číslom 50 posledných osem dní.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zdravotnícke úrady sú však ešte v stave vysokej pohotovosti, keďže stále prichádzajú noví nakazení zo zahraničia a zhluky infekcií sa objavujú aj v kostoloch a nemocniciach. Úrady takisto pozorne sledujú aj ľudí, ktorí boli znovu pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom.

Počet úmrtí na koronavírus, ktorý sa objavil koncom vlaňajška v Číne, stúpol v Južnej Kórei vo štvrtok o štyri na 229, oznámilo KCDC. Počet pacientov prepustených z karantény a úplne vyliečených dosiahol 7757, čo je oproti predchádzajúcemu dňu nárast o 141.

Preverujú opätovný výskyt nákazy u uzdravených pacientov

Juhokórejské zdravotnícke úrady vo štvrtok oznámili, že dôkladne analyzujú prípady ľudí, ktorí boli opätovne pozitívne testovaní na COVID-19 po tom, ako sa z tohto ochorenia zotavili. Informovala o tom juhokórejská agentúra Jonhap. Počet nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v krajine sa už štvrtý deň za sebou drží pod číslom 30, uviedlo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC).

Miestni zdravotníci sú však znepokojení opätovnými prípadmi nákazy. Počet ľudí, ktorí po boli predchádzajúcom úplnom zotavení znova pozitívne testovaní na COVID-19, vzrástol vo štvrtok na 141. Takéto prípady sa podľa KCDC počas epidémií iných typov koronavírusov, spôsobujúcich napríklad choroby SARS či MERS, nevyskytovali.

Polovica zo 141 pacientov, ktorým testy opätovne potvrdili nákazu, mala aj príznaky ochorenia. Zdravotnícke úrady preverujú viaceré možnosti, ktoré by mohli byť príčinou opätovných pozitívnych testov,  vrátane "reaktívácie" vírusu i chýb pri testovaní.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu