Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Láska v čase koronavírusu sa zmenila na smutnú udalosť: Povedali si áno a hneď ich šupli do basy!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/NMadzenga)

EMPANGENI – Istý zasnúbený pár z Južnej Afriky sa rozhodol, že teraz alebo nikdy. Chceli sa sobášiť a vôbec nebrali ohľad na to, že pre koronavírus je vyhlásená celoštátna karanténa. Nestačili sa potom čudovať, že na ich obrad s 53 hosťami zaútočila polícia.

Na minútu presne po tom, ako si nemenovaný pár povedal svoje Áno, dostavila sa na miesto slávnosti ozbrojená polícia a obkľúčila novomanželov i s hosťami. Kukláči zaútočili na svadbu so zbraňami, keď ich predtým na zakázanú aktivitu upozornila rozčúlená verejnosť. 53 svadobných hostí, ktorí boli svedkami tohto ceremoniálu, bolo spolu s kňazom zatknutých a v nedeľu 5. apríla eskortovaných na policajnú stanicu v Empangeni.

Láska v čase koronavírusu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/NMadzenga)
 

Ženícha v obleku a nevestu vo svadobných šatách potom ozbrojenci naložili do zadnej časti policajnej dodávky. Polícia uviedla, že pár mohol stráviť svadobnú cestu až po vyplatení kaucie.

28. marca sa v Nkandle vzdialenej 70 kilometrov konal podobný obrad. 48-ročný Jabulani Zulu a jeho manželka Nomthandazo boli zatknutí, ale tiež prepustení na kauciu vo výške asi 50 eur.  

Južná Afrika má v súčasnosti 17 obetí na životoch, infikovaných je 1 749 ľudí. Svadby prinútili starostu Nkandly Thamiho Ntuliho, aby ľuďom pripomenul dôležitosť pobytu doma: „Ľudia by mali vedieť, že národná karanténa nie je len pre niektorých ľudí, platí pre nás všetkých. Jej cieľom je zastaviť šírenie koronavírusu a zachrániť naše životy. Musíme stáť za našou vládou bez ohľadu na politické rozdiely. Toto nemá nič spoločné s politikou, preto vyzývam všetkých, aby dodržiavali všetky pokyny a zostali doma.“

 

Viac o téme: KaranténaSvadbaJužná AfrikaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu