Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prečo by ste mali nosiť rúško? VIDEO odhaľuje odstrašujúcu skutočnosť, ktorú mnohí podceňujú

(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Nosiť alebo nenosiť rúško? Zabránime týmto krokom šíreniu nákazy? Názory odborníkov na túto tému sa rozchádzajú. Isté je, že na Slovensku až do odvolania platí nariadenie, že na verejnosti musíme mať prekryté horné dýchacie cesty. Prečo je tento krok dôležitý dokazuje aj simulácia z dielne MSC Software. Posúďte sami.

Čo sa stane, keď si niekto kýchne? Vysvetleniam expertov o respiračných kvapôčkach, ktoré letia vzduchom a môžu nakaziť ostatných, možno mnohí rozumejú, no nevedia si ich úplne predstaviť. A čo sa deje, ak si niekto kýchne alebo zakašle, a má na tvári bežné rúško? Váš pohľad na nosenie tejto ochrannej pomôcky možno zmení video spoločnosti MSC Software. Rozdiel je totiž jasný.

KORONAVÍRUS Hrozivé zistenie vedcov: Nákaza sa zrejme šíri na oveľa väčšiu vzdialenosť!

Na tom, že ochranné rúška sú veľmi podstatným prvkom, ktorým ľudia chránia nielen seba ale aj svoje okolie, sa zhodli aj slovenskí odborníci. Ich význam pripomína napríklad bývalá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská, súčasný minister tohto rezortu Marek Krajčí či infektológ Vladimír Krčméry.

Slováci navyše nedostatok tejto pomôcky vyriešili hravo po svojom. Tí, ktorí ich nevedeli kúpiť v obchode, si ich ušili doma. Za pomoci fantázie vznikajú skutočne podarené výtvory. Častým problémom ale je, že vás rúško tlačí za ušami. Čo robiť? Cenné rady nájdete tu.

Viac o téme: KýchanieRúškoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu