Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Obec v talianskom Lombardsku nariadila rôzne nákupné dni pre mužov a ženy

Talianski lekári sú naďalej v plnom nasadení.
Talianski lekári sú naďalej v plnom nasadení. (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno)

CANONICA D´ADDA - V snahe zabrániť šíreniu koronavírusu pristúpila malá talianska obec Canonica d’Adda ležiaca v Lombardsku k nezvyčajnému opatreniu: muži a ženy nebudú môcť nakupovať potraviny v tých istých dňoch v týždni, ale každé pohlavie bude mať vymedzené dni, kedy bude môcť ísť do obchodu. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

Ženy tak budú môcť chodiť na nákupy v utorky, štvrtky a soboty, zatiaľ čo muži v ostatné dni. Kto tieto pravidlá poruší, hrozí mu pokuta do výšky 400 eur. Ide o "ochranu verejného zdravia", povedal starosta obce Gianmaria Ceria. "Musím zabezpečiť verejnú bezpečnosť, hoci si za to vyslúžim kritiku," dodal. Cieľom je podľa jeho slov znížiť počet ľudí v supermarketoch.

Podľa jeho údajov v tejto obci so 4400 obyvateľmi ležiacej neďaleko silne zasiahnutého mesta Bergamo doteraz ochoreniu COVID-19 podľahlo 20 ľudí. Bergamo je najviac zasiahnutou oblasťou v Lombardsku, kde prišlo v dôsledku koronavírusu o život viac než 9000 osôb, čo je viac ako polovica všetkých úmrtí v krajine.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 

Taliansko je so svojou približne 60-miliónovou populáciou v karanténe už viac než mesiac. Obmedzenia v Lombardsku trvajú ešte dlhšie a pre niektoré oblasti označené ako "červené zóny" platia obmedzenia pohybu obyvateľstva.

Viac o téme: NákupyTalianskoKoronavírusLombardsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu