Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS EP denne ponúkne tisíc obedov pre ľudí v núdzi a zdravotníkov

David Sassoli
David Sassoli (Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco)

BRUSEL- Predseda Európskeho parlamentu (EP) David Sassoli v stredu v súvislosti s bojom proti pandémii COVID-19 navrhol prijať opatrenia na podporu niektorých komunít vo všetkých mestách, kde má europarlament sídlo.

Sassoli prostredníctvom videoodkazu spresnil, že Európsky parlament zavádza opatrenia, ktoré prijíma na podporu zdravotníckych pracovníkov a ľudí v núdzi v Bruseli, pričom táto ponuka platí aj pre Luxemburg a Štrasburg.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Prejavujeme konkrétnu solidaritu s občanmi. Toto je línia Európskeho parlamentu. Po dohode s regiónom Brusel - hlavné mesto sme sa počas tejto vážnej zdravotnej situácie rozhodli poskytnúť časť našich budov k dispozícii ľuďom bez domova a najzraniteľnejším osobám. Okrem toho naše kuchyne pripravia denne viac ako 1000 jedál, ktoré rozdáme ľuďom v núdzi, ako aj zdravotníckym pracovníkom, aby sme ich podporili pri ich práci," opísal situáciu Sassoli.

Spresnil, že europarlament chce byť blízko k tým, ktorí trpia, a k tým, ktorí neúnavne pracujú v nemocniciach, ale aj k mestu a obyvateľom Bruselu, no tiež Štrasburgu a Luxemburgu - mestám, ktoré hostia sídla tejto inštitúcie -, i k tým, ktorí počas krízy spojenej s koronavírusom potrebujú pomoc. "Sila Európy spočíva v jej schopnosti konať solidárne," odkázal Sassoli.

Viac o téme: ObedyEPKoronavírusDavid Sassoli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu