Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Premiér Albánska vyzval krajanov, aby sa zo zahraničia nevracali domov

Edi Rama
Edi Rama (Zdroj: SITA/AP Photo/Hektor Pustina)

TIRANA - Albánsky premiér Edi Rama vyzval v pondelok krajanov žijúcich v zahraničí, ktorí chcú prísť domov na návštevu príbuzných, aby tak nerobili. Vstúpiť do krajiny totiž môžu Albánci iba v nevyhnutnom prípade, cituje slová premiéra agentúra AP.

Výzva premiéra prichádza po tom, ako pohraničná stráž na hraniciach so susedným Gréckom zastavila 19 vozidiel. Premiér zdôraznil, že návrat Albáncov zo zahraničia je v súčasnej situácii neprijateľný. Hranice sa totiž podľa neho uzavreli preto, aby boli chránené životy ľudí v Albánsku a aj mimo neho.

Ak Albánci prekročia hranice z nevyhnutných dôvodov, musia sa okamžite ubytovať v hoteloch, kde budú v 14-dňovej karanténe. Náklady s ňou spojené budú účtované ich rodinám.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Albánsko uzatvorilo všetky pozemné, námorné a letecké trasy a obmedzilo pohyb na verejných priestranstvách. Zatvorené sú aj školy, obchody, kaviarne, reštaurácie a zakázané sú verejné zhromaždenia. Nakupovať môže ísť počas dňa len jeden člen rodiny, a aj to iba vo vymedzených hodinách.

Albánsko eviduje 377 prípadov ochorenia COVID-19 a 21 úmrtí. Tieto nízke hodnoty sa pripisujú najmä prísnym preventívnym opatreniam.

Viac o téme: PremiérVýzvaKrajaniaAlbánskoKoronavírusEdi Rama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu