Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Koronavírusom sa vo Švajčiarsku nakazilo 21 652 ľudí, 746 zomrelo

Počet infikovaných vo Švajčiarsku naďalej stúpa
Počet infikovaných vo Švajčiarsku naďalej stúpa (Zdroj: SITA/Pool Photo via AP)

BERN - Vo Švajčiarsku pribudlo v pondelok za 24 hodín 552 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, ich celkový počet dosiahol 21.652. V tejto krajine zaznamenali doteraz 746 úmrtí na ochorenie COVID-19, o 70 viac ako v nedeľu, informoval portál 20min.ch s odvolaním sa na úrad pre zdravotníctvo (BAG). Hospitalizovaných bolo najmenej 2471 pacientov s COVID-19.

Počet infikovaných vo Švajčiarsku naďalej stúpa, ale ich prírastok je podľa denníka Tagesanzeiger lineárny, to znamená, že v piatok bol oficiálny počet chorých vyšší ako v pondelok.

Napriek tomu má Švajčiarsko jednu z najvyšších mier výskytu nových prípadov v Európe - na 100.000 obyvateľov tam pripadá 252 nakazených. Pandémiou sú najviac postihnuté kantóny Ticino, Ženeva, Vaud a Bazilej-mesto.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Doteraz bolo vo Švajčiarsku podľa portálu 20min.ch vykonaných približne 162.500 testov a k pondelňajšiemu popoludniu bol výsledok pozitívny pre 15 percent testovaných osôb. Prvý prípad nákazy vo Švajčiarsku zaznamenali 25. februára, odvtedy sa koronavírus rozšíril do všetkých kantónov.

Viac o téme: ObetePandémiaŠvajčiarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu