Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Prevoz šiestich Francúzov do ČR už nie je potrebný, nápor pacientov zvládajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/David Vincent)

PARÍŽ - Francúzsko už lepšie zvláda situáciu s náporom pacientov chorých na COVID-19, a preto do Česka neprevezie šiestich pacientov, ktorí mali byť od pondelka liečení v univerzitnej nemocnici v Brne.

Podľa rozhlasovej stanice Radio Prague International to v pondelok uviedol český premiér Andrej Babiš, ktorému sa však jeho francúzsky kolega Édouard Philippe aj tak poďakoval za kladnú odpoveď na prosbu o pomoc. Babiš v nedeľu informoval, že Česko ponúklo Francúzsku celkovo 14 miest na starostlivosť o chorých na COVID-19, "pretože my (v Česku) samozrejme máme dostatočnú kapacitu."

Pre kapacitné problémy nemocníc v najviac postihnutých regiónoch vo Francúzsku organizovali prevozy pacientov do menej vyťažených nemocníc a niektorých chorých prevzalo napríklad aj Nemecko či Švajčiarsko.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V dôsledku choroby COVID-19 spôsobovanej koronavírusom SARS-CoV-2 vo Francúzsku podľa oficiálne bilancie zomrelo už 8078 ľudí. Podľa údajov z nedele večera hospitalizovaných je 28.891 chorých, pričom  6978 z nich potrebuje intenzívnu starostlivosť. Od vypuknutia epidémie z nemocníc ako vyliečených prepustili už 16.183 ľudí. Pozitívny test na nový koronavírus malo zatiaľ vo Francúzsku 70.478 osôb.

Viac o téme: ČeskoPrevozPandémiaPacientiFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu