Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Princ Charles otvoril v Londýne prvú provizórnu nemocnicu

Zľava grécka kráľovná Anna Mária, španielska kráľovná Sofia a britský princ Charles
Zľava grécka kráľovná Anna Mária, španielska kráľovná Sofia a britský princ Charles (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britský princ Charles otvoril v piatok poľnú nemocnicu so stovkami lôžok, ktorú zriadili vo výstavnom a konferenčnom centre ExCel vo východnom Londýne. Ide o prvú z niekoľkých takýchto provizórnych nemocníc, ktoré budú v Británii prijímať pacientov nakazených koronavírusom, píše agentúra AFP a spravodajská televízia CNN.

Charles sa na otváracom akte zúčastnil len prostredníctvom videoprenosu. Z londýnskeho ExCel centra sa stala veľká nemocnica za menej ako dva týždne. Spočiatku poskytne približne 500 lôžok, ktoré budú vybavené pľúcnymi ventiláciami a kyslíkovými prístrojmi. Ďalšie tisíce lôžok pribudnú neskôr.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Je to dôkaz, že v prípade potreby sa aj nemožné môže stať možným. Toto miesto bude v týchto temných časoch svetlom nádeje," povedal princ Charles. Keďže najstarší syn a nasledovník kráľovnej Alžbety II. bol v marci pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19, strávil obdobie samoizolácie v letnom sídle kráľovskej rodiny Balmoral v Škótsku. Jeho ochorenie malo len mierny priebeh a po siedmych dňoch preto princ nariadenú samoizoláciu ukončil.

Viac o téme: NemocnicaLondýnKoronavírusPrinc Charlec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu