Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Po mafiánskych vraždách zatkli v Nemecku piatich ľudí

DOMENICO NIRTA - jeden zo zatknutých podozrivých z vraždy v Duisburgu.
DOMENICO NIRTA - jeden zo zatknutých podozrivých z vraždy v Duisburgu. (Zdroj: ČTK)

BERLÍN - Štyri mesiace po mafiánskych vraždách v Duisburgu polícia v utorok zatkla piatich ľudí. Policajný hovorca v západonemeckom meste Duisburg, mieste šesťnásobnej krvavej mafiánskej vraždy z augusta tohto roka oznámil, že zatkli troch podozrivých v Taliansku a dvoch v Nemecku.

Vyšetrovanie prípadu vedú talianske úrady. Šesť členov mafie 'Ndrangheta vo veku 16 až 39 rokov zastrelili neznámi útočníci v polovici augusta pred pizzeriou v Duisburgu. Talianska kriminálna polícia uviedla, že išlo o vyrovnávanie účtov medzi mafiánskymi klanmi prostredníctvom krvnej pomsty.

Kalábrijská mafia 'Ndrangheta, ktorej korene siahajú do 19. storočia, je v súčasnosti považovaná za najmocnejšiu mafiánsku organizáciu na starom kontinente. Medzi jej hlavné aktivity, ktoré jej ročne vynášajú miliardy dolárov, patrí obchod s drogami a zbraňami, vydieranie, falšovanie peňazí a tovaru a vymáhanie výpalného.

Nemecká a talianska polícia podpísala minulý týždeň v súvislosti s prípadom dohodu o lepšej koordinácii boja proti organizovanej kriminalite. Zmluva viedla k vytvoreniu spoločnej jednotky, ktorej úlohou je boj proti medzinárodným zločineckým syndikátom operujúcim v oboch krajinách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu