Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Počet obetí v Česku stúpol na šestnásť, v nemocnici zomrela žena s rakovinou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Česku zomreli ďalší traja ľudia, u ktorých bola preukázaná nákaza novým typom koronavírusu. Počet úmrtí od začiatku epidémie tak stúpol na 16. Pozitívnych prípadov je 2743, o 86 viac ako v sobotu. Údaje aktualizované v čase 18:00 zverejnilo na webe ministerstvo zdravotníctva. Od začiatku epidémie bolo na koronavírus vykonaných v Česku už 40.700 testov. Z choroby COVID-19, ktorú vírus spôsobuje, sa doteraz vyliečilo 11 ľudí.

Prvé úmrtie človeka s koronavírusom dnes ohlásil Karlovarský kraj, kde zomrel 82-ročný muž z Chebska s ďalším chronickým ochorením. Kraj má ale aj prvého vyliečeného pacienta.
Všeobecná fakultná nemocnica v Prahe oznámila, že zomrela aj žena s rakovinou, ktorá mala COVID-19. Nie je však jasné, či ju rezort započíta do štatistík ako 14. obeť koronavírusu, napísal český portál

Novinky.cz. Žena (ročník 1940) bola onkologickou pacientkou, hospitalizovaná bola krátko a podľa fakultnej nemocnice ochorenie COVID-19 nebolo bezprostrednou príčinou jej úmrtia. Ide o seniorku z Domova seniorov v pražskej časti Michle.

KORONAVÍRUS Počet obetí v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Údaj o nakazených sa počas dňa zvýšil niekoľkokrát. Ministerstvo zdravotníctva zverejňuje počty dvakrát denne okolo 09.00 h ráno a 18.00 h večer, ale v nedeľu to robí neustále, upozornili Novinky.cz. Biskup Karel Herbst, ktorému potvrdili koronavírus, je mimo ohrozenia života, oznámil kardinál Dominik Duka. Arcibiskup je pritom s ďalšími biskupmi tiež v karanténe.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V Prahe v nedeľu okolo 16.30 h SELČ pristálo lietadlo z Indie so 136 Čechmi. Na palube boli predovšetkým zamestnanci automobilky Škoda Auto, ale aj turisti, uviedol minister zahraničných vecí Tomáš Petříček.

Viac o téme: ČeskoNákazaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu