Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Holandsko sa zameriava na vybudovanie kolektívnej imunity: Počet nakazených prekročil 10 000

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAAG - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Holandsku prekročil v nedeľu 10.000, informovali úrady. Krajina sa zameriava na vybudovanie kolektívnej imunity, a nie na zabránenie pohybu 17 miliónov obyvateľov, pripomenula tlačová agentúra AFP.

Na pandémiu ochorenia COVID-19 spôsobeného koronavírusom zomrelo v Holandsku celkovo 771 ľudí a pozitívne tam testovali 10.866 ľudí, oznámil v nedeľu holandský úrad verejného zdravotníctva a životného prostredia. 

Holandská vláda prijala sériu opatrení v boji proti koronavírusu, ale rozhodla sa zatiaľ nenútiť ľudí, aby zostali doma. Zhodnotenie tejto politiky má vláda zverejniť v utorok 31. marca. "Zdá sa, že počet hlásených hospitalizácií a počet zosnulých pacientov stúpa menej rýchlo, než by sa očakávalo v situácii bez uplatňovania opatrení," napísal úrad na svojej webovej stránke.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Z vyše 31.000 úmrtí na COVID-19 vo svete sú teraz dve tretiny zaznamenané v Európe a Holandsko varovalo, že ľuďom zakáže pohyb na verejnosti, ak vládne opatrenia nebudú účinkovať. Od 16. marca sú už zatvorené školy, bary, kaviarne a dokonca nevestince, dokonca boli zrušené skúšky na záver školskej dochádzky.

Holandsko sa zameriava na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Všetky verejné zhromaždenia a podujatia teraz musia mať úradné povolenie, pričom v obchodoch a vo verejnej doprave je nariadené udržiavanie vzdialenosti medzi jednotlivcami 1,5 metra, inak hrozia pokuty.

Viac o téme: HolandskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu