Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nemecko bojuje s nákazou: Za jediný deň pribudlo najmenej 4000 prípadov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Počet zaznamenaných prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu v Nemecku za jediný deň stúpol o najmenej 4000. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil v nedeľu Inštitút Roberta Kocha (RKI) ako hlavný nemecký orgán pre kontrolu chorôb a ktoré prevzala aj tlačová agentúra DPA.

Podľa tejto bilancie, dokumentujúcej stav z polnoci na nedeľu, bolo v Nemecku dosiaľ zaznamenaných celkove 52.547 prípadov nakazenia, teda v priemere 63 na 100.000 obyvateľov. Doterajší oficiálny počet úmrtí v dôsledku koronavírusovej infekcie stúpol na 389.

Porovnanie so stavom z predošlého dňa však nie je jednoduché, keďže RKI nedostal v sobotu údaje z troch spolkových krajín, pripomenula DPA. Experti tiež predpokladajú, že veľká časť prípadov nakazenia zostáva neodhalených. Podľa údajov zhromaždených samotnou agentúrou počet zaznamenaných prípadov nakazenia novým koronavírusom v Nemecku do nedeľňajšieho skorého popoludnia vrástol až na vyše 56.500, zatiaľ čo úmrtí je už najmenej 428.

KORONAVÍRUS Nemecko bojuje s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ako najhoršie postihnuté spolkové krajiny DPA uvádza Severné Porýnie-Vestfálsko (13.630 prípadov nakazenia a 110 úmrtí), Bavorsko (13.263 prípadov nakazenia a takisto 110 úmrtí) a Bádensko-Württembersko (10.819 prípadov nakazenia a 118 úmrtí). Údaje z Bádenska-Württemberska však pochádzajú ešte zo soboty. Najvyšší podiel nakazených (105,1 na 100.000 obyvateľov) hlásia z Hamburgu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V sobotu hlásili prvé úmrtie v súvislosti s novým koronavírusom z Meklenburska-Predpomoranska, čo znamená, že infekcii podľahli ľudia už vo všetkých spolkových krajinách Nemecka.

Viac o téme: NemeckoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu