Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Pandémia dosiahla novú úroveň: V Moskve zaznamenali už vyše 1000 prípadov nákazy

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Mikhail Klimentyev/Sputnik Kremlin )

MOSKVA - Na území Moskvy zaznamenali do nedele už vyše 1000 potvrdených prípadov nakazenia novým koronavírusom, čím tamojšia situácia okolo koronavírusovej pandémie dosiahla "novú úroveň". Oznámil to starosta ruskej metropoly Sergej Sobjanin, ktorého vyjadrenie citovali tlačové agentúry TASS a DPA.

"Prosím, opatrujte sa," naliehal Sobjanin na Moskovčanov. Príslušné krízové centrum medzitým takisto uviedlo, že po potvrdení ďalších 197 prípadov sa ich celkový počet v Moskve zvýšil na 1014. Medzi novonakazenými je podľa neho aj 13 detí.

Ruské centrum pre boj proti šíreniu nového koronavírusu tiež v nedeľu oznámilo, že počet prípadov nakazenia v celom Rusku sa zvýšil na 1534, pričom zasiahnutých pandémiou je 65 regiónov. Nákaze dosiaľ v krajine podľahlo celkove osem ľudí, zatiaľ čo 64 hospitalizovaných pacientov mohli medzičasom prepustiť, vyplýva z údajov prevzatých TASS.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ruský úrad verejného zdravotníctva informoval, že takmer 183.000 ľudí zostávalo v Rusku do soboty pod zdravotníckym dohľadom pre podozrenie z nakazenia novým koronavírusom. Od soboty platia v Rusku ďalšie opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu. Najmenej na týždeň zostali zatvorené všetky nákupné strediská, reštaurácie i väčšie parky v Moskve, čo je situácia, akú táto metropola nezažila od konca druhej svetovej vojny.

Starosta nariadil všetkým obyvateľom domácu izoláciu

Starosta Moskvy Sergej Sobianin v nedeľu všetkým obyvateľom mesta nariadil domácu izoláciu z dôvodu nárastu počtu prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v meste, informovala agentúra AFP. Opatrenie vstúpi od platnosti od pondelka. Obyvatelia Moskvy budú mať povolené opustiť svoje domovy len zo zdravotných dôvodov a v prípade cesty do práce a návšteve obchodov s potravinami a lekární.

Na území Moskvy zaznamenali do nedele už vyše 1000 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Sobianin už vo štvrtok 26. marca nariadil v ruskej metropole zavrieť kaviarne a reštaurácie a prestať s poskytovaním služieb - napríklad v kaderníckych či kozmetických salónoch.

Viac o téme: RuskoKoronavírusSergej Sobjanin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu