Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Slovinsko, Chorvátsko, Bosna a Čierna Hora hlásia nové prípady nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SARAJEVO - Ďalších 52 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 zaznamenali v sobotu v Slovinsku, čím sa celkový počet nakazených zvýšil na 684, informovala agentúra Hina s odvolaním sa na slovinské ministerstvo zdravotníctva.

Deväť ľudí v krajine zomrelo na následky ochorenia COVID-19, ktoré je spôsobené koronavírusom. V Slovinsku doteraz vykonali testy na prítomnosť nákazy u 19.756 osôb. Najviac postihnutými oblasťami sú hlavné mesto Ľubľana a dva regióny na juhovýchode krajiny. Prípady hlásili aj zo zariadení sociálnych služieb. Nakazených je aj približne sto zdravotníckych pracovníkov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Chorvátske úrady v sobotu potvrdili ďalších 49 prípadov nákazy, čím sa celkový počet ľudí s ochorením COVID-19 zvýšil na 635. Štyri osoby ochoreniu podľahli. Bosna a Hercegovina v sobotu hlásila 18 nových prípadov, čím sa celkový počet nakazených v krajine zvýšil na 257. Štyria ľudia zomreli. Epicentrom nákazy v Bosne je hlavné mesto Sarajevo, kde zaznamenali 104 prípadov. Trinásť nových prípadov nákazy potvrdila v piatok Čierna Hora a celkový počet nakazených je 82. Jedna osoba následkom ochorenia podľahla.

Viac o téme: SlovenskoBosnaChorvátskoČierna HoraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu