Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Ľudia umiestnení do štátnej karantény v Bosne začali protestnú hladovku

Policajné auto pred hotelom v meste Zenica.
Policajné auto pred hotelom v meste Zenica. (Zdroj: SITA/AP Photo/Almir Alic)

SARAJEVO - Niekoľko desiatok ľudí v Bosne a Hercegovine začalo v pondelok protestnú hladovku, aby vyjadrili nesúhlas s karanténou v štátnych zariadeniach, kam ich umiestnili po návrate do krajiny, informovala agentúra HINA.

Takmer 80 ľudí v začalo v pondelok hladovku v hoteli v meste Zenica a neskôr sa k nim pripojilo ďalších 150, ktorí sú v karanténe v študentskom internáte v hlavnom meste Sarajevo. Stovky Bosniakov, ktorí sa počas pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 vrátili domov, boli umiestnení do karantény v týchto a ďalších zariadeniach na obdobie 14 až 28 dní.

Protestujúci tvrdia, že odmietajú potravu s cieľom vytvoriť tlak na úrady, aby im umožnili domácu izoláciu vo svojich domovoch. Takisto vyjadrujú nespokojnosť s údajným zlyhaním vlády, ktorá ich nedokázala ochrániť pred koronavírusom.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ľudia v Zenici podľa svojich slov ešte len čakajú na testy prítomnosť ochorenia COVID-19. Niektorí z nich sú v karanténe už viac ako dva týždne. V Bosne a Hercegovine je koronavírusom nakazených približne 1300 ľudí a 49 osôb ochoreniu COVID-19 podľahlo.

Viac o téme: HladovkaKaranténaBosna a HercegovinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu