Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS desí svet: V Taliansku podľahlo vírusu už 30 lekárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - V Taliansku podľahlo nákaze novým koronavírusom už 30 lekárov vrátane 17 všeobecných. Päť zo šiestich lekárov, ktorí zomreli za posledných 24 hodín, boli rodinní lekári. Oznámila to v stredu Talianska federácia lekárov všeobecného lekárstva (FIMMG).

Podľa agentúry ANSA rodina jedného z lekárov, ktorý zomrel v Turíne, uviedla, že zrejme bude žiadať od štátu odškodné. "Štát by mal vyslať silný a jasný signál: musí kompenzovať rodiny lekárov a zdravotných sestier, ktoré zomreli pri činnosti na ochranu verejného zdravia," uviedol právnik rodiny Gino Arnone. "Inak sme pripravení viesť právny boj," dodal.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku 

Koronavírusom je nakazených viac ako 5000 talianskych zdravotníckych pracovníkov, informovala v stredu únia zdravotníkov (Anaao Assomed). Vyzvala preto na okamžité kroky, aby sa všetkým pracovníkom poskytli individuálne ochranné prostriedky.

V utorok hlásili v Taliansku ďalších 743 úmrtí v dôsledku nakazenia novým koronavírusom, čo je opäť vyšší prírastok ako za predošlé dva dni. Celkový počet obetí na životoch tak stúpol na 6820. Počet potvrdených prípadov nákazy v rovnakom čase narástol na 54.303, pričom 3393 infikovaných bolo hospitalizovaných na oddeleniach intenzívnej starostlivosti.

Viac o téme: PandémiaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu