Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia v Austrálii, pri zrážke dvoch malých lietadiel prišli o život štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

MANGALORE - Štyria ľudia prišli o život pri stredajšej zrážke dvoch malých lietadiel, ku ktorej došlo neďaleko letiska v austrálskom meste Mangalore. Informovala o tom tamojšia polícia, píše agentúra DPA.

"Záchranárske jednotky boli privolané na dve rozličné miesta nehôd... Domnievame sa, že dve lietadlá sa zrazili vo vzduchu a potom spadli na zem," uviedla vo vyhlásení šéfka polície v štáte Viktória Kendra Jacksonová.

"Na mieste zomreli dvaja ľudia v každom z lietadiel. Tieto štyri osoby ešte musia byť identifikované," dodala. Ďalší z policajtov prítomných na mieste nehody neskôr spresnil, že lietadlá po zrážke pred tým, než dopadli na zem, nezhoreli.

"Jedno z lietadiel takmer s určitosťou spadlo okamžite a druhé lietadlo dopadlo približne dva kilometre severne od tohto miesta. Obe boli ešte pred dopadom na zem značne poškodené," povedal novinárom miestny veliteľ Peter Koger. K nehode došlo v blízkosti letiska Mangalore, ktoré leží zhruba 120 kilometrov severne od Melbourne.

Polícia uviedla, že upovedomila austrálsky Úrad pre bezpečnosť civilného letectva (CASA), ako aj Austrálsky úrad pre bezpečnosť dopravy (ATSB). Nehodu vyšetruje polícia, CASA aj ATSB. Podľa informácií CASA išlo o dvojmotorové lietadlo Piper PA-44 registrované v miestnom výcvikovom stredisku a súkromné lietadlo Beechcraft Travel Air D95A.

Viac o téme: TragédiaSmrťZrážkaLietadláAustráliaMangalore
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu