Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodič o chlp unikol smrti: VIDEOzábery desivých okamihov, kamión vletel na diaľnici do protismeru

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto FB/Roman Seiner)

PRAHA - Druhýkrát sa narodili. Reč je o vodičoch, ktorí išli práve po českej diaľnici D8, keď sa zrazu pred nimi zjavil kamión, ktorý im vletel do protismeru a len "o kúsok" minul ich autá. Celý incident natočila palubná kamera.

Hrozivo vyzerajúca nehoda sa stala minulý týždeň v Česku. Na diaľnici D8 v smere na Nemecko na Litoměřicku sa krátko pred vodičom prevrátil kamión do protismeru cez zvodidlá a len o kúsok minul jeho auto. Nikomu sa našťastie nič vážne nestalo. O prípade informoval český portál Novinky.cz.

Vodič, ktorý desivé zábery nakrútil, išiel v ľavom pruhu v opačnom smere, keď sa začali autá pred ním prudko uhýbať, pretože sa na nich rútil žltý kamión. Ten prešiel cez zvodidlá, ktoré doslova odtrhol zo zeme a následne sa prevrátil na bok. Dve autá, ktoré sa nachádzali v jeho nebezpečnej blízkosti, sa len tesne stihli uhnúť a zabrániť nárazu.

Podľa českej polície bol príčinou nehody kamiónu zrejme defekt. "Pravdepodobnou príčinou nehody bola stanovená technická porucha na vozidle, a to prasknutá pneumatika," povedala v utorok Novinkám hovorkyňa českej polície Eva Hašlová. Presnú príčinu nehody však ukáže až vyšetrovanie. 

Rozhodujúce chvíle opísal vodič, ktorý unikol smrti

Vodič Marek Novák pre Novinky prezradil, že spočiatku vôbec nemal dojem, že by išlo o niečo vážne. "Ľadovo pokojná hlava v prvej chvíli. Videl som v diaľke lietať bahno, bolo to skôr, než som videl rútiacu sa naklonenú žltú kabínu samotného kamiónu," opísal rozhodujúce chvíle Novák s tým, že ihneď šliapol na plyn, pretože chcel predbehnúť kamión po svojej pravej strane, aby sa mal kam uhnúť.

Vodič o chlp unikol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Repro foto FB/Roman Seiner)

Podľa neho sa to všetko dialo úplne podvedome. "Vo chvíli, keď na mňa ale letela už samotná korba, som na moment zapochyboval a dostal strach, že ma škrtne a následne roztočí, že to nestihnem," vykreslil chvíle vodič, pričom dodal, že až na videu zistil, aké mal obrovské šťastie.

"Priamo pri tej nehode mi celá tá desivá scéna pripadala ako večnosť. Akoby som mal na všetko kopu času. Zvláštny pocit. Druhýkrát som sa narodil, a to doslova," konštatoval Novák, ktorý z nehody vyviazol bez zranení. Jeho auto skončilo s prerazenou zadnou pneumatikou, čo si vodič všimol až po ďalších 40 kilometroch, keď mu začalo hádzať kolesom a palubný počítač hlásil malý tlak v pneumatike.

Viac o téme: KamiónDiaľnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu