Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Severnom Macedónsku zadržali kamión: Prevážal 53 migrantov

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: Unsplash/Seb Creativo)

SKOPJE - Polícia zastavila vo štvrtok na juhu Severného Macedónska kamión, ktorý prevážal 53 migrantov, a zadržala jeho vodiča podozrivého z členstva v gangu prevádzačov. Informovala o tom agentúra AP.

Vozidlo zastavili počas bežnej prehliadky pri obci Valandovo ležiacej v blízkosti hraníc Severného Macedónska s Gréckom aj s Bulharskom. Polícia uviedla, že 37 migrantov pochádza z Afganistanu, 12 z Pakistanu, dvaja sú Indovia, jeden Iračan a jeden Egypťan. Vodičom je 43-ročný Macedónčan. Migranti sa na územie Severného Macedónska zrejme dostali cez Grécko. Po zadržaní ich previezli do detenčných centier v hlavnom meste Skopje a pohraničnom meste Gevgelija, kde čakajú na ďalší postup a zrejme aj deportáciu do Grécka, napísala AP.

Hoci tzv. balkánska migračná trasa vedúca cez Grécko je zatvorená už od roku 2015, tisíce migrantov naďalej platia vysoké sumy prevádzačom, aby sa tadiaľ dostali severnejšie do Európy. Severomacedónska polícia uviedla, že počas prvých troch januárových týždňov odhalila až 1365 migrantov, ktorí sa na územie krajiny dostali nelegálnym spôsobom.

Viac o téme: KamiónGangPolícia MigrantiSeverné Macedónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu