Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma na luxusnej výletnej lodi! Napriek karanténe stúpa počet nakazených: Na palube je aj Slovák!

Loď Diamond Princess by v karanténe mala ostať do 19. februára Zobraziť galériu (3)
Loď Diamond Princess by v karanténe mala ostať do 19. februára (Zdroj: SITA/AP Photo/Eugene Hoshiko)

JOKOHAMA – Indická posádka lode, ktorá kotví v karanténe v jokohamskom prístave, prosí, aby im dovolili odísť. „Čoskoro budeme všetci infikovaní,“ obávajú sa. Na lodi je dnes 175 potvrdených prípadov, z toho štyria sú v kritickom stave, vyše 3 500 cestujúcich má ostať v kabínach a nevychádzať na palubu.

Japonské úrady sa rozhodli otestovať všetkých ľudí na palube a pozitívne prípady previezli do nemocníc. Negatívne testovaní pasažieri musia ostať na lodi vo svojich kabínach a nevychádzať na palubu. Indická posádka lode, z ktorej všetkým vyšli testy na koronavírus negatívne, je z toho zúfalá a žiada, aby ich policajné orgány pustili z lode. Boja sa, že na lodi sa napokon všetci nakazia. Nakazení sú rôznych národností, sú medzi nimi Američania, Kanaďania, Nemci, Chorváti a Ukrajinci. Podľa naišch informácií je však na palube lode aj jeden Slovák, ktorý je však členom posádky.

Loď Diamond Princess by
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Eugene Hoshiko)
„Môžem potvrdiť, že na palube Princess Diamond sa nachádza aj jeden občan Slovenskej republiky, ktorý je v kontakte s naším zastupiteľským úradom v Tokiu. Podľa posledných informácií je zdravotne v poriadku. Bližšie informácie vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov poskytnúť nemôžeme,“ uviedol exkluzívne pre Topky.sk riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Tomaga.

Loď Diamond Princess by
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Eugene Hoshiko)

Zo spoločnosti Princess, ktorej patrí spomínaná loď, nás informovali: „Národnosť nových prípadov nakazenia, ktoré boli hlásené dnes ráno v Japonsku, overujeme na japonskom ministerstve zdravotníctva. S týmito novými prípadmi je spolu 175 nakazených, odvčera pribudlo 39 nových pozitívnych prípadov koronavírusu. Riadime sa usmernením japonského ministerstva zdravotníctva týkajúcim sa poskytnutia lekárskej starostlivosti v týchto nových prípadoch. Ďalšie informácie podá ihneď po ich sprístupnení japonské ministerstvo zdravotníctva.“

Viac o téme: KaranténaJaponskoSlovákJokohamaPrincess Diamond
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu