Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prekliatie na pražskom internáte: Dievča zomrelo po páde z 30-metrovej výšky, mrazivá skutočnosť

Internát v Prahe, kde došlo k tragédii. Zobraziť galériu (2)
Internát v Prahe, kde došlo k tragédii. (Zdroj: Reprofoto:Google maps)

PRAHA - Susednou Českou republikou vo štvrtok ráno otriasla obrovská tragédia. Na internáte Kajetánka v Prahe zahynula 20-ročná žena. Osudným sa jej stal pád z 12. poschodia. Nepomohla ani pomoc záchranárov, študentka bola na mieste mŕtva. Mrazivé je, že nešlo o prvé takéto nešťastie za poslednú dobu.

Podľa jedného zo študentov ide už o druhé úmrtie po páde z okna na tomto mieste za uplynulý semester. Informoval o tom portál blesk.cz. "Pred mesiacom nám tu skočil nejaký chlapec," povedal slovenský študent práv, ktorý býva na spomínaných internátoch. "Už je to druhý skok za tento semester. Štúdium tu ťažké nie je, ale asi ako pre koho," poznamenal.

Internát v Prahe, kde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto:Google maps)

Mladík zahynul 30. októbra. "Polícia vec vyšetrovala, došla k záveru, že sa v tejto veci jedná o samovraždu," potvrdila policajná hovorkyňa Lucie Drábková s tým, že muž bol cudzinec.

Dievča malo údajne vypadnúť z okna v kuchynke na 12. poschodí, čo predstavuje približne 30-metrovú výšku. "Svedkovia jej do príchodu záchranárov poskytovali telefonicky asistovanú neodkladnú resuscitáciu, jej zranenia však boli bohužiaľ nezlučiteľné so životom," uviedla hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová.

Na internátoch Kajetánka majú svoj prechodný domov študenti Karlovej univerzity. Bývajú tu medici či právnici. V týchto týždňoch tu prebieha skúškové obdobie. Či so smrťou mladej ženy súvisí stres zo školy, alebo je príčina jej úmrtia iná, momentálne vyšetruje polícia.

Záchranári ratovali aj chlapca

V rovnaký deň, avšak na inom internáte, záchranári ratovali 21-ročného mladíka. Taktiež vypadol z okna, mal ale viac šťastia. K udalosti došlo v nočných hodinách na internáte v Suchdole. 

Študent spadol z prvého poschodia, približne zo šesťmetrovej výšky, jeho zranenia ale neboli vážne. Známy je aj pravdepodobný dôvod jeho konania. Podľa Blesku nechcel ukončiť svoj život. Mal v pláne dostať sa k dievčaťu a pravdepodobne išlo o nešťastnú náhodu. 

Viac o téme: SmrťPolícia ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu