Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Úrady v Paname vyšetrujú prípad sedemnásobnej rituálnej vraždy

(Zdroj: YouTube/ Sky Australia Lifestyle)

PANAMA - Pri náboženskom obrade, ktorý vykonávali príslušníci jednej domorodej komunity v Paname, bolo zabitých sedem ľudí, z toho šesť detí a jedna tehotná žena. Miestne úrady vo štvrtok podľa agentúry AP informovali, že sa podarilo oslobodiť ďalších 14 ľudí, ktorých zviazali, týrali a bili palicami, aby sa kajali za svoje údajné hriechy. Prípad sa stal v autonómnej indiánskej rezervácii Comarca Ngőbe Bugle neďaleko karibského pobrežia.

Vyšetrovateľa na rituály upozornilo niekoľko dedinčanov, ktorí sa prišli liečiť do miestnej nemocnice. Policajti potom na jednej z usadlostí v oblasti vo štvrtok našli improvizovanú svätyňu, ktorá patrila málo známej sekte nazvanej Nové božie svetlo. "Vnútri tejto stavby viedli náboženský obrad. Ľudia tam boli proti svojej vôli väznení a týraní," povedal prokurátor Rafael Baloyes. "Cieľom rituálov bolo zabiť ich, ak sa nezačnú kajať zo svojich hriechov," dodal. Vnútri kostola našli vyšetrovatelia nahú ženu, nože, mačety a rituálne obetovanú kozu. Asi dva kilometre od svätyne policajti objavili čerstvo vykopaný hrob s telami piatich detí, ich tehotnej matky a 17-ročného dievčaťa zo susedstva.

Polícia zadržala desať podozrivých, je medzi nimi aj dedko zavraždených detí. Násilie vraj vypuklo po tom, ako jeden z členov náboženskej skupiny začal vyhlasovať, že dostal odkaz od boha. Obrady trvali niekoľko dní.

Ľudí, ktorí boli pri rituáloch zranení, museli dopraviť do nemocnice vrtuľníky, lebo miesto obradu sa nachádzalo v komplikovanom teréne v džungli. Podľa agentúry AP všetko nasvedčuje tomu, že tak údajní páchatelia, ako aj ich obete pochádzali z rovnakej domorodej komunity.

Zástupca miestnych úradov sektu označil za "satanskú" a povedal, že je v rozpore s kresťanskou vierou rozšírenou v tomto regióne. Predstavitelia cirkvi La Luz del Mundo (Svetla sveta), ktorá je v oblasti známa, uviedli, že s prípadom nemajú nič spoločné.

Viac o téme: VraždaRituálPanamaSatanistická viera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu