Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Útočník z Paríža údajne trpel psychickými problémami: VIDEO Policajti ho zastrelili

Útok v Paríži. Zobraziť galériu (4)
Útok v Paríži. (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Muž, ktorý v piatok pobodal niekoľko ľudí pri Paríži, údajne trpel psychickými problémami, pričom medzi jeho vecami boli nájdené objekty, ktoré naznačujú, že konvertoval k islamu. Informovala o tom agentúra AFP.

O tom, že útočník, ktorý bol identifikovaný ako Nathan C., trpel nešpecifikovanými psychickými problémami, povedali agentúre nemenované zdroje. Miestna prokuratúra zas vo svojom vyhlásení uviedla, že hoci nebol muž podozrivý z útoku monitorovaný ako možný náboženský fanatik, medzi jeho vecami boli nájdené "predmety náboženského charakteru", ktoré "naznačujú, že konvertoval k islamu".

Útok v Paríži.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

K piatkovému  útoku došlo v parku v meste Villejuif, vzdialenom sedem kilometrov južne od Paríža. Útočník zabil 56-ročného miestneho obyvateľa, ktorý bol na prechádzke so svojou manželkou a bránil ju, uviedol starosta Villejuifu Franck Le Bohellec. Vážne zranenia utrpel ďalší muž, ľahšie zranenia utrpela jedna žena. Útočník z miesta činu utiekol, policajti ho zastrelili v susednom meste L'Hay-les-Roses.

Útok v Paríži.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Smeroval do nákupného centra, kde "podľa všetkého zamýšľal pokračovať v útoku", povedal starosta L'Hay-les-Roses Vincent Jeanbrun. "Polícia bola našťastie rýchlo upozornená a rýchlo sa dostala na miesto, kde ho neutralizovala - zabila ho," dodal Jeanbrun.

Útok nožom v Texase.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Motív útoku nie je zatiaľ známy. Odohral sa však štyri dni predtým, čo si Francúzsko pripomenie piate výročie zabitia 12 ľudí v redakcii satirického časopisu Charlie Hebdo v Paríži dvoma bratmi, ktorí sľúbili vernosť medzinárodnej teroristickej sieti al-Káida.

Viac o téme: IslamPolícia Pobodalútok FrancúzskoParížPsychické problémy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu