Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obeťou útoku nožom v Paríži je muž, ktorý bránil svoju manželku: FOTO Agresora zastrelili policajti

Útok v Paríži. Zobraziť galériu (7)
Útok v Paríži. (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ- Muž vyzbrojený nožom v tento piatok okolo 14:00 náhodne zaútočil nožom na niekoľko ľudí v parku francúzskeho departmentu Hautes-Bruyères vo Villejuif (Val-de-Marne). Polícia na predmestí Paríža muža postrelila a strelným poraneniam podľahol. Jeho obeťou je muž, ktorý bránil svoju manželku.

Muž vyzbrojený nožom napadol niekoľkých okoloidúcich ľudí v obchodnom centre. Zabil 56-ročného miestneho obyvateľa, ktorý bol na prechádzke so svojou manželkou a bránil ju, uviedol starosta Villejuifu Franck Le Bohellec.

Bodným zraneniam mali podľa zahraničných médií podľahnúť dvaja ľudia a ďalších štyroch mal zraniť. Údaje o zranených a mŕtvych sa však líšia. Útočník sa polícii pokúsil utiecť, no postrelili ho. Zraneniam nakoniec podľahol. 

Útok v Paríži.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP)

Útočníka zastrelili

Útočník napadol obete v aleji Sonie Delaunayovej vo Villejuife neďaleko parku Hautes-Bruyères. Pokúsil sa utiecť smerom k supermarketu Carrefour v L'Hay-les-Roses. Muža neskôr bezpečnostné zložky zastrelili. Potvrdili to zdroje blízke vyšetrovaniu, informovala agentúra AFP. K incidentu došlo v parku v meste Villejuif, vzdialenom sedem kilometrov južne od Paríža.

Útok v Paríži.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP)

Parížske policajné oddelenie uviedlo, že muž zaútočil na "niekoľko ľudí" a bezpečnostné zložky ho "neutralizovali". Podľa zdrojov AFP útočník zranil dvoch ľudí. Spravodajská stanica BBC uviedla, že muž pobodal nožom štyroch ľudí a dvaja mali podľahnúť zraneniam. Podľa niektorých správ mal útočník na sebe vestu s výbušninami, čo úrady bezprostredne nepotvrdili.

Motív útoku nie je zatiaľ známy. Odohral sa však štyri dni predtým, čo si Francúzsko pripomenie piate výročie zabitia 12 ľudí v redakcii satirického časopisu Charlie Hebdo v Paríži dvoma bratmi, ktorí sľúbili vernosť medzinárodnej teroristickej sieti al-Káida.

Útok v Paríži.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: NôžMužútok Paríž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu