Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasný čin len 16-ročných dievčat: FOTO Chceli zabiť prarodičov, hrozí im až 20 rokov

Dvojnásobný pokus o vraždu. Zobraziť galériu (4)
Dvojnásobný pokus o vraždu. (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

HEŘMANŮV MĚSTEC - Udalosť z mája spočiatku vyzerala ako nešťastná náhoda. Starší pár skončil v nemocnici s podozrením na otravu. Z niekoľkomesačného vyšetrovania však vyplynulo, že dve šestnásťročné dievčatá chceli zabiť svojich prarodičov. Kriminalisti ich preto navrhli obžalovať z pokusu o vraždu.

Prípad sa odohral tento rok v máji. Už vtedy sa špekulovalo, že šlo o jed na hlodavce. Látka pôsobí s oneskorením a medzi prvé príznaky patrí masívne krvácanie. S podozrením na otravu sa do nemocnice dostali dvaja starší ľudia, ktorých lekári ambulantne ošetrili.    

Dvojnásobný pokus o vraždu.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Polícia po niekoľkomesačnom vyšetrovaní zistila, že nešlo o nijakú nešťastnú náhodu. „Ide o podozrenie zo spáchania trestného činu vraždy na dvoch osobách v štádiu pokusu,“ potvrdila policajná hovorkyňa Eva Maturová, ktorú citovala televízia Nova.

Dvojnásobný pokus o vraždu.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Čítajte aj: V Prahe zabíja droga! V klube ju užil študent (†20), desivé odhalenia detektívov

Kriminalisti navrhli obžalovať dve maloleté osoby. Má ísť o šestnásťročné dievčatá z jednej z obcí neďaleko mesta Heřmanův Městec, ktoré sa mali pokúsiť usmrtiť svojich prarodičov.

Čo ich malo k činu viesť, je nateraz neznáme. Všetci mali bývať pod jednou strechou, pričom obyvatelia domu už vtedy nechceli prípad komentovať. Na jar by prípad mohol prejednávať súd.

Dvojnásobný pokus o vraždu.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Páchateľom hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov, vylúčený nie je ani výnimočný trest. Keďže ale ide o neplnoleté osoby, táto sadzba sa automaticky znižuje na polovicu.

V Česku na severe Moravy sa v minulosti udial podobný prípad. Dve dvanásťročné dievčatá a žiak základnej školy mali otráviť učiteľku výtvarnej výchovy. Do kávy jej nasypali lieky a preháňadlo. Našťastie, aj tento incident sa zaobišiel bez tragických následkov.

Viac o téme: NemocnicaVraždaOtravaPokusJed na hlodavce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu