Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalší výbuch v dome: Dvaja mŕtvi, polícia zadržala troch zamestnancov plynární

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Vesti.ru)

BELGOROD – V dedine Jakovlevo v regióne Belgorod došlo k explózii v dome zapríčinenej unikajúcim plynom. Polícia už zadržala troch zamestnancov pobočky spoločnosti JSC Gazprom Gas Distribution Belgorod.

Podľa ruského denníka Vesti.ru vyšetrovatelia uviedli, že plyn sa nahromadil v suteréne domu. Na vine sú pracovníci plynární, ktorí pripojili domové potrubie na vetvu hlavného plynovodu, pričom hrubo porušili bezpečnostné pravidlá. Keď obyvatelia prvého a druhého poschodia začali v domácnostiach používať plynové spotrebiče, došlo k explózii, zrútili sa steny i podlahy, uviedla oficiálna zástupkyňa vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Svetlana Petrenko. 

Ďalší výbuch v dome:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Vesti.ru)
Experti na plynárenské služby boli obvinení podľa správy „Porušenie bezpečnostných pravidiel pri stavbe alebo pri iných prácach, ktoré viedli k úmrtiu dvoch osôb“ Trestného zákona Ruskej federácie.

K incidentu došlo večer 3. decembra 2019. V dome bolo 12 bytov, z ktorých štyri výbuch úplne zničil, ďalších osem bolo vážne poškodených. Jeden z obyvateľov zomrel pri výbuchu, iná žena zomrela neskôr v nemocnici na následky zranení.

Krajské úrady vydali rozhodnutie, že budovu nie je možné opraviť. Plánuje sa, že do leta 2020 bude pre obyvateľov domu na ulici Severnaja v dedine Jakovlevo postavená nová bytovka. V súčasnosti všetkým, ktorí prišli o strechu nad hlavou, prenajala obec iné byty.

Viac o téme: PlynPlynovodVýbuchObeteZatknutieRuskoDom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu