Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šokujúci prípad z Česka! Muž znesvätil betlehem, ako mohol toto urobiť?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Z. T.)

JINDŘICHŮV HRADEC – Neznámy muž vliezol počas tretej adventnej nedele do betlehema, ale nemienil v ňom rozjímať. Vo výbehu chytil živú kozu a chladnokrvne ju podrezal. Zviera potom napchal do igelitového vreca a ušiel s ním. Po páchateľovi pátra polícia.

Betlehem sa nachádza medzi budovou Svätého Floriána na Ružovej ulici a zimným štadiónom. Jeho súčasťou je výbeh pre ovce a kozy. Muž doň vliezol 15. decembra v čase medzi 22.50 a 23.05.

Šokujúci prípad z Česka!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)
„Páchateľ preliezol drevenú, meter vysokú ohradu dočasného výbehu. V tejto ohrade chytil a prineseným nožom podrezal a usmrtil kozu plemena anglonúbijská. Po usmrtení ju napchal do igelitového vreca a odcudzil,“ opísala udalosť hovorkyňa jindřichohradeckej polície Hana Millerová.  Vyzvala zároveň svedkov, ktorí mohli páchateľa vidieť alebo spoznať, aby informovali políciu v Jindřichovom Hradci alebo volali linku 158. Policajti majú k dispozícii aj kamerový záznam, ktorý však vzhľadom na charakter spáchaného činu nechcú zverejňovať.
Šokujúci prípad z Česka!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Z. T.)
Páchateľ spôsobil majiteľovi zvierat škodu vo výške najmenej 10-tisíc českých korún (takmer 400 eur). Prípad polícia pravdepodobne vyhodnotí ako krádež, za čo môžu mužovi hroziť až dva roky väzenia.

Viac o téme: NôžKozaPáchateľBetlehemJindřichuv HradecIgelitové vrece
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu