Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Desivá bilancia: Autobus vošiel do protismeru, jeden mŕtvy, 23 zranených, autá na šrot

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Profimedia)

WIESBADEN – Vo štvrtok popoludní zastavil vodič (65) autobusu pred hlavnou stanicou v nemeckom Wiesbadene, aby umožnil cestujúcim nastúpiť a vystúpiť. Keď opäť vyrazil, zo záhadných príčin prešiel do opačného pruhu. Bilancia tohto omylu bola tragická.

Autobus podľa nemeck=ho denníka Bild vrazil do troch vozidiel, prešiel cez zelenú líniu a narazil do ďalších troch áut. Päť vodičov bolo zranených ľahko a jedna vodička ťažko. Potom vodič narazil do ďalšieho linkového spoja čakajúceho na zastávke. Náraz autobusu spôsobil vodičovi stojaceho autobusu ťažké zranenie, deväť cestujúcich bolo zranených ľahko. 

Desivá bilancia: Autobus vošiel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)
Hororová jazda sa však ešte neskončila: „Nakoniec vodič autobusu na zastávke zrazil dvoch chodcov,“ uviedla polícia. Jeden z nich, 85-ročný Wiesbadenčan bol vážne zranený, po prevoze do nemocnice, svojim zraneniam podľahol. Druhý chodec bol zranený len ľahko. Podľa polície bolo nutné miesto nehody uzatvoriť. Sprejazdnili ho až o dvanásť hodín, v piatok o štvrtej ráno. „Na objasnenie nehody bol privolaný expert odborník, poškodené autá a autobusy boli zabezpečené a odtiahnuté,“ uviedla polícia. Výška škody sa pohybuje okolo 50-tisíc eur. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Viac o téme: MŕtvyZraneníPolícia NemeckoAutobusWiesbaden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu