Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hromadná nehoda na diaľnici: VIDEO Kamionista z horiacich áut vyslobodil troch ľudí, šesť osôb zomrelo

Ukrajinec Andrii Sirovatski dostal poľské občianstvo za záchranu ľudí z horiacich áut. Zobraziť galériu (3)
Ukrajinec Andrii Sirovatski dostal poľské občianstvo za záchranu ľudí z horiacich áut. (Zdroj: YouTube/RadioSzczecin, FB/Władysław Dajczak,)

ŠTETÍN - Ukrajinec Andrii Sirovatski sa v kritickej chvíli zachoval ako skutočný hrdina. Z horiacich áut totiž vytiahol troch ľudí, ktorí boli účastníkmi hromadnej dopravnej nehody v Poľsku. Poľsko sa mu za to odmenilo. Získal poľské občianstvo, na ktoré čakal vyše roka.

Tragédia sa odohrala v lete. Deviateho júla na poľskej diaľnici havarovalo šesť áut a jeden kamión. Niektoré vozidlá začali horieť. Ukrajinského kamionostu Andriia Sirovatskiho (48) však šľahajúce plamene a hustý dym neodradili. Neváhal riskovať svoj život, aby zachránil iných.   

Sirovatskimu sa z horiacich vozidiel podarilo vytiahnuť tri osoby, medzi nimi aj dieťa. Mrzí ho však, že mu nezostalo viac času, aby vyslobodil viac ľudí. Hromadná havária si vyžiadala šesť obetí na životoch, pretože ich telá sa podarilo vyslobodiť až z uhasených vrakov.

Na snímke poľský vojvoda Wladyslaw Dajczak.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke poľský vojvoda Wladyslaw Dajczak.  (Zdroj: FB/Władysław Dajczak)

Čítajte aj: Cez diaľnicu v Srbsku sa prehnalo tornádo: VIDEO Tri deti prišli o starkých, búrky zabíjali aj vo Francúzsku

Ukrajinec za svoj hrdinský čin získal poľské občianstvo, na ktoré už čakal viac než rok. Udelil mu ho tamojší vojvoda Wladyslaw Dajczak, ktorý v tom čase zastupoval prezidenta.

Na snímke Ukrajinec Andrii Sirovatski (druhý zľava), vedľa neho vojvoda Wladyslaw Dajczak, Sirovatskiho deti a manželka.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Ukrajinec Andrii Sirovatski (druhý zľava), vedľa neho vojvoda Wladyslaw Dajczak, Sirovatskiho deti a manželka.  (Zdroj: FB/Władysław Dajczak)

Andrii Sirovatski prišiel do Poľska 27. januára 2016. Okrem toho, že v Poľsku pracuje, so svojou manželkou tam vychovávajú svoje dve deti.

Viac o téme: PoľskoNehodaZáchranaKamionista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu