Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nekompromisný zásah nemeckej polície: Muž ohrozoval okolie sekerou, zastrelili ho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BERLÍN - Policajti v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko zastrelili v sobotu večer muža ozbrojeného sekerou, ktorý sa údajne predtým pohyboval pri športovom klube v obci Hoppstaedten-Weiersbach. Informovala o tom v noci na nedeľu tlačová agentúra DPA.

Podľa výpovede svedkyne muž so sekerou v popoludňajších hodinách ohrozoval istú osobu, na čo udieral do jej auta a následne ušiel do lesa. Polícia nasadila pri pátraní špeciálne zložky a vrtuľník. Policajti muža zodpovedajúceho opisu spozorovali večer na poli a zastrelili, keď bežal smerom k tenisovým kurtom.Totožnosť zastreleného a pozadie jeho konania sú zatiaľ nejasné.

Smrť človeka po zásahu polície hlásili v sobotu aj z mesta Lübeck na severe Nemecka. DPA informovala, že policajtov privolal otec, ktorého oslovil "hrozivo pôsobiaci" muž, keď sa popoludní prechádzal s dcérou v mestskom parku.

Podľa citovaného vyjadrenia prokuratúry vyšetrovatelia vychádzajú z predpokladu, že na mieste došlo k prestrelke. Muža vo veku 52 rokov z okresu Segeberg našli krátko na to ležať na zemi blízko parku a neskôr zomrel. Presná príčina smrti nebola bezprostredne známa. Z dostupných údajov vyplýva, že pri incidente v Lübecku nikto ďalší neutrpel zranenia.

Viac o téme: MužStreľbaSekeraPolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu