Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rozruch na letisku na Sicílii: VIDEO Pasažier chcel sedieť vedľa syna, rázny zákrok polície

Polícia muža vyviedla z lietadla
Polícia muža vyviedla z lietadla (Zdroj: FB/Channel 12)

JERUZALEM - Lietadlo českej spoločnosti SmartWings prerušilo štart na Sicílii a jeho posádka prinútila vystúpiť jedného z pasažierov. Podľa dnešnej izraelskej tlače lietadlo smerovalo do Tel Avivu, pasažier sa pri štarte odmietal riadiť pokynmi posádky a dožadoval sa, aby mohol sedieť vedľa syna. Pilot sa rozhodol štart prerušiť a nechal zavolať políciu. Podľa hovorkyne SmartWings Vladimíry Dufkovej problém s cestujúcim riešila posádka lietadla pred odletom z Katánie minulú sobotu.

Lietadlo Smartwings zastavil vták: Českí pasažieri strávili hodiny na prázdnom letisku bez vody a informácií

Cestujúci podľa Dufkovej odmietal rešpektovať pokyny posádky a slovne ju a ostatných cestujúcich napádal, preto sa kapitán rozhodol pre návrat. "Bola vyžiadaná asistencia polície a agresívny cestujúci bol vylúčený z prepravy," povedala ČTK hovorkyňa.

Izraelský pasažier podľa svedkov, ktorých citovala izraelská televízia Channel 12, začal pri štartovacom manévri robiť ťažkosti. V lietadle bol s manželkou a tromi deťmi, ale mali sedadlá v odlišných radoch. Personál mu vysvetlil, že s tým niečo urobí, až nastúpia všetci cestujúci. Podľa jedného svedka bolo voľné miesto pred týmto mužom a problém bolo možné vyriešiť počas chvíľky.

Keď sa blížil vzlet lietadla, začal muž trvať na tom, aby personál záležitosť sedadiel vyriešil hneď. "Ak nebudete sedieť pokojne, kým neodštartujeme, poviem to kapitánovi a vysadíme vás," povedala mu letuška. Svedok Asaf Sela oznámil, že letuška zašla do kokpitu, pilot osobne z kabíny nevyšiel, lietadlo sa vrátilo a na palube sa objavilo päť policajtov, ktorí muža odviedli.

Viac o téme: LietadloPolícia SicíliaIzraelčanSmartwings
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu