Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zrážka plavidiel na mori, Japonsko sa pokúša zachrániť 20 severokórejských rybárov

Japonský hliadkujúci čln Okuni sa zrazil so severokórejskou oceľovou loďou
Japonský hliadkujúci čln Okuni sa zrazil so severokórejskou oceľovou loďou (Zdroj: SITA/The 9th Regional Japan Coast Guard Headquarters via AP)

TOKIO - Severokórejské rybárske plavidlo sa v pondelok po zrážke s japonským člnom, hliadkujúcim v rybárskej oblasti, potopilo a všetkých 20 členov jeho posádky spadlo do mora. Informovala o tom japonská pobrežná stráž.

Podľa agentúry AP 1300-tonový japonský hliadkujúci čln Okuni, ktorý strážil rybársku oblasť, sa zrazil so severokórejskou oceľovou loďou pri severnom pobreží Japonska, v lokalite približne 350 kilometrov severozápadne od polostrova Noto.

Japonský Úrad pre rybolov oznámil, že jeho hliadkujúci čln spoločne s lietadlami a loďami pobrežnej stráže nespresnený počet severokórejských rybárov zachránili a pátrajú po ďalších. Podľa agentúry AFP bolo zatiaľ zachránených desať rybárov.

Oblasť je známa tým, že je bohatá na kalmáre, a z toho vyplývajúcim rušným rybolovom. Japonsko posilnilo hliadky v mori, keďže pytliactvo Severokórejčanov sa rozbujnieva.

Viac o téme: LoďRybáriJaponskoKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu