Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na proteste v centre Moskvy sa zhromaždilo približne 20-tisíc ľudí

Na proteste v centre Moskvy sa zhromaždilo približne 20.000 ľudí Zobraziť galériu (2)
Na proteste v centre Moskvy sa zhromaždilo približne 20.000 ľudí (Zdroj: SITA/AP Photo/Dmitri Lovetsky)

MOSKVA - Na úradmi povolenom proteste v centre ruskej metropoly sa zhromaždilo v nedeľu približne 20.000 ľudí. Pre agentúru TASS to uviedol hovorca moskovskej polície.

Protest za prepustenie ľudí zatknutých počas série protivládnych demonštrácií, ktoré sa v krajine odohrali v lete, sa konal na Prospekte akademika Sacharova. Protestné zhromaždenie povolila kancelária moskovského starostu. Aktivisti pokrikovali rôzne heslá ako: "Všetkých ich prepustite!"

Demonštrácie v júli a auguste sa v Moskve konali na protest proti rozhodnutiu mestskej volebnej komisie, ktorá do komunálnych volieb v ruskej metropole odmietla zaregistrovať väčšinu nezávislých kandidátov.

Počas úradne nepovolených pouličných zhromaždení a pochodov v Moskve bolo počas leta zadržaných vyše 3000 ľudí. Počas rozháňania davu a zaisťovania demonštrantov príslušníci polície a Národnej gardy často používali neprimerané násilie a donucovacie prostriedky. Išlo o najväčšie zásahy proti demonštrantom od vlny protestov v rokoch 2011 a 2012, ktoré sa konali proti opätovnému zvoleniu Vladimira Putina za prezidenta Ruskej federácie.

Viac o téme: ProtestVäzniPrepustenieMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu