Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Max (13) zbadal čosi čudné v jazere: VIDEO Vyriešil prípad záhadného zmiznutia ženy spred 27 rokov

Max sa zaslúžil o vyriešenie starého prípadu. Zobraziť galériu (6)
Max sa zaslúžil o vyriešenie starého prípadu. (Zdroj: CTV News)

BRITSKÁ KOLUMBIA - Tínedžer Max Werenka skúmal Griffinovo jazero v Revelstoke v kanadskej Britskej Kolumbii, keď zbadal približne 15 metrov pod hladinou čosi, čo vyzeralo ako prevrátené auto. Chlapec to nahlásil rodičom a polícii, ktorá na miesto vyslala 21. augusta potápačov. Spolu s nimi do vody skočil aj Max, ktorý prostredníctvom GoPro kamery potvrdil, že ide skutočne o potopený vrak vozidla. Zistilo sa, že patrilo žene, ktorá je nezvestná už 27 rokov. Keď sa potápači o pár dní vrátili, našli v aute aj jej telo.

Auto nezvestného páru našli poliate chemikáliou pri slovenských hraniciach: Zlé správy! Vražda kvôli nehnuteľnosti?

Max pre CTV news povedal, že jeho prirodzená zvedavosť ho priviedla k ďalšiemu skúmaniu po úvodnom pozorovaní: „Vždy sa rád pýtam.“ Polícia pomocou poznávacej značky vozidla dokázala identifikovať aj telo 69-ročnej Janet Farrisovej, ktorá v roku 1992 išla sama autom na svadbu do Alberty.

Janet Farris
Zobraziť galériu (6)
Janet Farris  (Zdroj: CTV News)

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že mohla skončiť v jazere po tom, čo sa snažila vyhnúť zvieraťu alebo po strate kontroly. Na túto otázku by mali dať odpoveď experti, ktorí urobia obhliadku vraku.

Max (13) zbadal čosi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CTV News)

Potopená Honda sa našla len 10 metrov od diaľnice TransCanada. Aj keď to možno znie paradoxne, rodina zmiznutej ženy je rada, že konečne vie, čo sa aspoň približne stalo. "Myslím, že najhoršou vecou bolo nevedieť," povedal jej syn George Farris (62).

Max (13) zbadal čosi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CTV News)

Erin Farris-Hartleyová si pamätá svoju babičku ako milujúcu a zábavnú osobu, ktorá mala rada svoju záhradku. Premýšľala o nej každý deň. „Vyzeralo to, že nikdy neexistoval vhodný spôsob, ako trúchliť, pretože bola nezvestná,“ povedala pre Global News.

Max Werenka
Zobraziť galériu (6)
Max Werenka  (Zdroj: CTV News)

Teraz budú môcť Janet aspoň dôstojne pochovať s vedomím, že za je smrťou bola autonehoda. Polícia nepredpokladá cudzie zavinenie.

Viac o téme: AutoZmiznutieJazeroMax Werenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu